Vi vil give landbrugsjorden tilbage til naturen

Fødevareproduktion er vores største miljøudfordring og lige om lidt skal vi brødføde 10 milliarder mennesker. Vores produktion er en del af løsningen.
Luftfoto af vindmølle

Vi vil skabe en produktion af fødevarer, så tæt på bæredygtigt vi kan komme, og give landbrugsjorden tilbage til naturen.

Vi bruger i dag halvdelen af vores landjord til at skaffe os mad. Regnskove fældes for at gøre plads til marker og kvæg. Udledning af kvælstoffer giver iltsvind. Dyrearter forsvinder, fordi deres levesteder inddrages til landbrug, og insekter uddør på grund af sprøjtegifte. Samtidig flyver vi frisk grønt ind fra eksotiske lande, hvor produktionen er billig og årstiden bekvem. 

Vores vertikale farm er en del af løsningen. Her kan vi producere meget mere på langt mindre plads. Vores produkter er mere mere smag og næring i en konstant høj kvalitet. Vi høster lokalt - uanset årstider og vejrfænomener. Ja faktisk kunne vi gøre Danmark selvforsynende med bæredygtig salat og krydderurter, på et areal svarende til 20 fodboldbaner. Og så kunne vi i stedet give vores landbrugsjord tilbage til naturen.

Luftfoto af marker og vandløb

Alle taler om miljøet, men få gør noget ved det.

Vores fødevareproduktion er vores største klimaudfordring. Vi har stort set udnyttet al vores frugtbare jord til landbrug - og om lidt skal vi brødføde 10 milliarder mennesker. Vi er nødt til at tænke anderledes og genskabe den natur og de skove vi har ryddet for at give plads til fødevareproduktion. Nordic Harvest er opstået på baggrund af en frustration over, at alle taler om miljøet, men få gør noget ved det. Vi er et eksempel på, at vi kan skabe en mere bæredygtig omstilling, hvis vi gør det på markedsvilkår og uden at tage forbrugeren som gidsel på kvalitet, pengepung eller dårlig samvittighed.

— Anders Riemann, stifter af Nordic Harvest
Luftfoto af vindmølle

Bæredygtighed handler ikke bare om CO2

Når vi taler om at blive mere bæredygtige, så handler det ikke kun om at nedbringe CO2 udslip. Vejen til bæredygtighed er en vedvarende omstilling til nye og bedre produktionsformer for fødevarer.

Det gør vi ved at; ikke at bruge sprøjtemidler, mindske vandforbruget med op til 250 liter per kilo vi producerer, ikke udlede næringsstoffer i åer og vandløb, sikre en lokal produktion med konsistent høj kvalitet hele året, at basere hele produktionen på vedvarende energi og at dyrke meget mere på mindre plads, så vi kan frigøre landbrugsarealer til natur.

Når vi samtidig kan producere grønt i så høj en kvalitet, at vi hellere vil spise plantebaseret kost, så har vi skabt en ny struktur for hele produktionskæden - og dermed et åbenlyst reelt bæredygtigt valg.

August

2015

Anders Riemann får ideen

Anders Riemann får ideen til at få planter til at gro indendørs - døgnet rundt, året rundt, stablet i etager og på næsten ingen plads. Nordic Harvest er født.

April

2020

Nordic Harvest rejser 62 millioner

Nordic Harvest rejser 62 millioner kroner til en af Europas største vertikale farme.

December

2020

Den nybyggede vertikale farm

Den nybyggede vertikale farm i Taastrup er nu klar til at levere bæredygtigt grønt til forbrugerne.

Januar

2021

Aftalen med Salling

Nordic Harvest får en aftale med Salling Group, der betyder at Nordic Harvest produkter kan fås i alle føtex & Bilka i hele Danmark.

Sommeren

2022

Nu starter fase 2

Nordic Harvest gør klar til at udbygge farmen i Taastrup, så der kan produceres fire gange så meget.